Indium Corporation introducerar AuSn-pastor för lysdioder med hög effekt

Indium Corporation® har utökat sin portfölj av beprövade pastor med två nya AuSn-pastor utformade för de högre bearbetningstemperaturerna. Det är monteringsbehoven som krävs för användning i högeffektiva LED-modulmatrisapplikationer, såsom fordon, infrastruktur, och trädgårdsodling.

Indium Corporation producerar ett brett utbud av lödpastaprodukter för att möta branschens nuvarande och utvecklande behov. Högeffektiva lysdioder har förmågan att ge mycket högre nivåer av ljuseffekt än traditionella lysdioder samtidigt som de ger högre prestandanivåer, vilket leder till en längre livslängd för enheten. På grund av den stora mängden värme som genereras – i ett sådant lokaliserat område – krävs ett löd med hög smältning och hög tillförlitlighet för montering.

Det är också kritiskt för LED-monteringsprocessen att lödgränssnittet mellan dioden och dess substrat är tomrumsfritt för att generera en stabil överföring av ljus och möjliggöra överföring av den enorma värmen som genereras av dioderna för att bibehålla enhetens temperaturstabilitet.

AuLTRA™ 3.2 och AuLTRA™ 5.1 är AuSn-lödpasta som är speciellt formulerade för att rymma högre bearbetningstemperaturer samtidigt som de ger hög tillförlitlighet.

AuLTRA™ 3.2 erbjuder:

  • Vattenlösligt flöde
  • Återflöde av luft eller kväve
  • Fantastisk vätning
  • Låg tömning
  • Lång öppen livslängd, minskat avfall

AuLTRA™ 5.1 erbjuder:

  • Inga rena rester
  • Återflöde av luft eller kväve
  • Fantastisk vätning
  • Låg tömning
  • Lång öppen livslängd, minskat avfall

Båda pastorna erbjuds i en mängd olika AuSn-legeringar och pulverstorlekar. Förutom att vara idealisk för användning i högeffektiva LED-modulmatrisapplikationer, AuLTRA™ 3.2 och AuLTRA™ 5.1 är tillämpliga för alla AuSn-pastaapplikationer eftersom deras prestanda har bevisats och fortsätter att vara bevisad inom området. För mer information om Indium Corporations guldprodukter med hög tillförlitlighet, besök www.indium.com/gold.