ABIC Kemi AB

Norrköping, 6 Oktober 2021

Magnus Lagerqvist utsedd till ny VD för ABIC Kemi AB

Biesterfeld Spezialchemie, en av de ledande europeiska distributörerna för specialkemikalier, har utsett Magnus Lagerqvist till ny VD för det skandinaviska dotterbolaget ABIC Kemi AB. Magnus efterträder Nicklas Johnson, som går vidare från företaget efter fjorton framgångsrika år, i oktober 2021.

Magnus har en civilingenjörsexamen i materialteknik från KHT och en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Han har över 20 års erfarenhet av försäljning och marknadsutveckling, samt distribution av kemikalier och polymera material. Magnus kommer närmast från en befattning som försäljningsansvarig för ett världsledande företag inom tillverkning av produkter i fluorplaster.

”Vi tackar Nicklas Johnsson för det utmärkta arbetet och hans enastående engagemang de senaste åren och önskar honom all lycka och välgång i framtiden”, sade Peter Wilkes, VD på Biesterfeld Spezialchemie. ”Vi är övertygade att vi med Magnus Lagerqvist har hittat en mycket kompetent efterträdare som både har utmärkta kunskaper om marknaden och passar väl in i vår företagskultur.”

”Både Biesterfeld och ABIC Kemi AB har en stark position på marknaden och jag uppskattar verkligen förtroendet jag fått att leda företaget och dess vidare expansion i Skandinavien de kommande åren”, kompletterar Magnus Lagerqvist, utnämnd till VD på ABIC Kemi AB.

Om Biesterfeld Spezialchemie och ABIC Kemi AB

ABIC Kemi AB, det svenska dotterbolaget till Biesterfeld Spezialchemie, distribuerar smörjmedel och oljor, samt material och högpresterande material för segmenten sammanfogning och tätning, komposit, el och energi.
Biesterfeld Spezialchemie är en av världens internationellt ledande distributörer för produkter och lösningar inom specialkemi och livsmedelsindustrin. Produktportföljen är inriktad mot kraven inom utvalda industrier såsom Composites & Tooling, Personal Care och Cleaning, Healthcare, lacker och beläggningar, lim, polyuretan, bygg, livsmedel, el, elektronik och energi. Som partner till globalt ledande leverantörer finns företaget över hela Europa och erbjuder lösningsorienterad, teknikbaserad expertis samt kundspecifika svar. Biesterfeld Spezialchemie ingår i Biesterfeld-gruppen, som i över 115 år har varit verksamt som handels- och tjänsteföretag. Koncernen som till övervägande del är familjeägd är med över 40 lokaliseringar globalt en av de ledande distributörerna för plast, kautschuk, bas- och specialkemikalier

KONTAKTA OSS