ELASTOSIL® FX-serien

ELASTOSIL® FX-serien har enastående mekaniska egenskaper och justerbar hårdhet utan oljiga ytor. Sortimentet består av 4 grundsystem med olika tillsatsval. Tillämpningarna sträcker sig från Make-Up FX, avgjutningar av masker/modeller/ kroppsdelar till produktion av formar för scendekoration.

De fyra platinahärdande silikonerna ELASTOSIL® FX Gel 30, FX 10, FX 20 och FX 28 täcker ett brett hårdhetsområde från mycket mjukt och gelliknande (30 sh00) till medelhårt (28 shA). De fyra tillsatserna tillåter användaren att skräddarsy grundsystemet till önskad effekt för varje applikation, med ELASTOSIL® FX mjukgörare kan silikonet göras till en ”köttliknande” struktur utan en oljig yta. För att förtjocka silikonet upp till en pasta-liknande konsistens tillsätts ELASTOSIL® FX Thixo vilket möjliggör bättre bearbetning på vertikala ytor.

ELASTOSIL® FX-serien är säkra att användas på huden och  är kompatibla med allt standardmaterial för make-up och är resistenta mot inhibering i kontakt med alla vanliga material som används för Special FX. Med sin utmärkta genomskinlighet är produkterna lätta att färga, som 1:1-system är blandningen enkel och den låga viskositeten och de utmärkta självavluftningsegenskaperna gör ELASTOSIL® FX-serien lättarbetat.

Produkterna finns i olika förpackningsstorlekar.

Frågor? Ta kontakt med oss!